Startas nya glykolsortiment – mer överskådligt och kraftfullt än någonsin

10 november, 2023

Nu finns Startas nya, optimerade glykolsortiment, fritt från 2EH, på lager.. Det nya sortimentet, där vi nu även erbjuder praktiska 1 liters flaskor med färdigblandad glykol, har utformats för att uppfylla de senaste kraven enligt den europeiska CLP-förordningen*. Krav som innebär att glykol innehållande 2EH inte längre får säljas i butik efter 30 november 2023.

*Den förordning som reglerar klassificering, märkning och förpackning av kemiska produkter inom EU-marknaden.

Det nya sortimentet – heltäckande och användarvänligt

”Trots att vårt nya sortiment innehåller ett mindre antal produkter än tidigare så täcker det ändå ett bredare spektrum av specifikationer och krav från olika motortillverkare”, berättar produktchef Per Junfors. En ny och praktisk funktion är att samtliga produkter finns i färdigblandade 1 liters flaskor, det gör det enkelt att fylla på kylsystemen korrekt.

Nya produkter i sortimentet inkluderar:

  • Starta Glykol G12Evo Longlife, som uppfyller kraven i bland annat de senaste specifikationerna från Volkswagen.
  • Starta Glykol Grön Longlife, som är uppfyller kraven i de senaste specifikationerna från Volvo och BMW.

Dessa glykoler är även bakåtkompatibla och fungerar med tidigare specifikationer för ännu större användbarhet.

Starta glykolväljare

För att underlätta valet av rätt glykol har vi utvecklat en användbar glykolväljare. Här kan kunder och användare enkelt hitta den kylarvätska som är kompatibel med de flesta bil-, mc-, moped- och maskinmodeller. Är ni nyfikna på hur glykolväljaren ser ut, gå in här.

Kort om glykol

Glykol, även kallad kylarvätska, spelar en avgörande roll för att hålla din bilmotor inom ett säkert temperaturintervall. Vätskan förhindrar överhettning och frostskador. Dessutom skyddar den mot korrosion och förlänger livslängden på ditt kylsystem och motor. Eftersom olika fordon har specifika krav när det gäller glykol, är det viktigt att använda en rekommenderad produkt för att säkerställa korrekt funktion och kompatibilitet med din bilmodells kylsystem.